Ciderbräserad lammstek - smälter i munnen!

Kvällens middag blev improvisation som resulterade i ciderbräserad lammstek med rosmarin och vitlök. Underbart gott och smälte i munnen!



Ciderbräserad skivad lammstek (4 portioner)

1 kg skivad lammstek
3,5 dl cider
3 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 kruka rosmarin
3  hackade scharlottenlökar
3 tunt skivade vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra lammet och stek i en ugnstålig gryta så det får yta. Lägg åt sidan och stek sedan vitlök, sharlottenlök och rosmarin hastigt. Häll över vatten, cider och fond och lägg i lammet. Sätt sedan in hela grytan med lock på i ugnen och glöm bort den i 2 timmar. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0