Bovetebullar

De här bullarna är riktigt goda och inte så svåra att göra, bara man kommer ihåg att blötlägga bovetet så går resten på ett kick!



Bovetebullar (ca 30 st)

5 dl helt bovete
1,5 dl krossat linfrö
1/2 dl hackad torkad frukt
1 dl rivna morötter
7 dl hett vatten
50 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
10-12 dl mjöl
2 msk pumpafrön
1 tsk salt
Valfria kryddor, jag tog kanel, kardemumma, ingefära och pomeransskal

1. Skölj bovete, linfrö och torkad frukt och hälll sedan över hett vatten. Låt stå och svälla i 5 h eller över natten.

2. Rör ut jästen i det ljumna vattnet och arbeta sedan i boveteblandningen och de övriga ingredienserna. Degen ska bli ganska kladdig.

3. Forma till lagom stora bullar, cirka 30 stycken, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

4. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-20 minuter, beroende på hur stora bullarna är. Låt sedan svalna på galler.


Jag brukar frysa in bullarna, sedan är det lätt att med hjälp av upptinigsfunktionen i micron njuta av "nybakat" bröd varje dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0