Rödbetschips - billig och enkel gourmetmat!

Tänkte tipsa om något riktigt, riktigt gott - rödbetschips! I affärerna säljs de dyrt som gourmetmat, men faktum är att det inte är så svårt att göra själv. Bara man har koll på dem i ugnen så att de inte blir brända behöver man knappast oroa sig!

Egentligen klarar sig rödbetschipsen utan andra kompanjoner, men vill man ge de ensamma stackarna lite sällskap kan man göra som jag gjorde och dutta på getostkräm (mosa chèvreost och en klick turkisk yoghurt) och toppa med ett litet torkat blåbär. Smått beroendeframkallande!




Rödbetschips

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hyvla rödbetorna tunt (med osthyvel eller mandolin) och lägg sedan ut skivorna på en plåt men bakplåtspapper, utan att de täcker varandra. Sätt in i ugnen i 15-30 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. När rödbetorna börjar ändra färg och "krispa till sig" stänger du av ugnen, sätter ugnsluckan på glänt, och låter härligheterna torka i minst en kvart. Sen är det bara att mumsa i sig!


Kommentarer
Postat av: Wesslantjej

Ååa, gud vad gott och enkelt!:D MuMS, detta vill jag testa!

2011-12-29 @ 15:34:22
URL: http://tjejenochlivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0