Laxtårta med löjrom

Har ni tröttnat på julmat än? Den här lax- och löjromstårtan gjorde i alla fall succé på årets julbord. Om man vill, är lite lat, eller bara livsnjutare som inte vill överanstränga sig, kan man strunta i botten och bara göra röran eftersom det är den som är gottigheten i själva gottigheten. Den är förresten också riktigt, riktigt god dagen efter - perfekt restmat!




Laxtårta med löjrom

Botten:
200 g mörkt bröd
50 g  smör

Fyllning:
5 hårdkokta ägg, hackade
200 g kallrökt lax, hackat
1 dl hackad gräslök
2 msk senap
2 dl crème fraîche
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g löjrom

1. Finfördela brödet, lättast med mixer, och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar form, ca 24 cm i diameter, och låt stå kallt i minst 15 minuter.

2. Blanda ägg, lax, gräslök och senap. Rör försiktigt ner crème fraîchen och smaka av med salt och peppar. Lägg röran på botten och låt stå kallt i minst 2 timmar.

3. Dekorera med löjrom innan servering. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0