Bovetebullar
De här bullarna är riktigt goda och inte så svåra att göra, bara man kommer ihåg att blötlägga bovetet så går resten på ett kick!

Bovetebullar (ca 30 st)
5 dl helt bovete
1,5 dl krossat linfrö
1/2 dl hackad torkad frukt
1 dl rivna morötter
7 dl hett vatten
50 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
10-12 dl mjöl
2 msk pumpafrön
1 tsk salt
Valfria kryddor, jag tog kanel, kardemumma, ingefära och pomeransskal
1. Skölj bovete, linfrö och torkad frukt och hälll sedan över hett vatten. Låt stå och svälla i 5 h eller över natten.
2. Rör ut jästen i det ljumna vattnet och arbeta sedan i boveteblandningen och de övriga ingredienserna. Degen ska bli ganska kladdig.
3. Forma till lagom stora bullar, cirka 30 stycken, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-20 minuter, beroende på hur stora bullarna är. Låt sedan svalna på galler.
Jag brukar frysa in bullarna, sedan är det lätt att med hjälp av upptinigsfunktionen i micron njuta av "nybakat" bröd varje dag!

Bovetebullar (ca 30 st)
5 dl helt bovete
1,5 dl krossat linfrö
1/2 dl hackad torkad frukt
1 dl rivna morötter
7 dl hett vatten
50 g jäst
1,5 dl ljummet vatten
10-12 dl mjöl
2 msk pumpafrön
1 tsk salt
Valfria kryddor, jag tog kanel, kardemumma, ingefära och pomeransskal
1. Skölj bovete, linfrö och torkad frukt och hälll sedan över hett vatten. Låt stå och svälla i 5 h eller över natten.
2. Rör ut jästen i det ljumna vattnet och arbeta sedan i boveteblandningen och de övriga ingredienserna. Degen ska bli ganska kladdig.
3. Forma till lagom stora bullar, cirka 30 stycken, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-20 minuter, beroende på hur stora bullarna är. Låt sedan svalna på galler.
Jag brukar frysa in bullarna, sedan är det lätt att med hjälp av upptinigsfunktionen i micron njuta av "nybakat" bröd varje dag!
Kommentarer
Trackback